Afdrukken
Ankeiler: De gemeente Mook en Middelaar hard eerder een drietal locaties aangewezen als mogelijkheid voor opvang van Oekraïense vluchtelingen.

De gemeente Mook en Middelaar hard eerder een drietal locaties aangewezen als mogelijkheid voor opvang van Oekraïense vluchtelingen. Hier worden dan tijdelijke wooneenheden geplaatst.

Via de site laat de gemeente Mook en Middelaar weten dat aanvullend nog 2 mogelijke locaties zijn gevonden: een perceel in Middelaar en een in Plasmolen. Hiervoor geldt ook de doelstelling: de locaties moeten gezamenlijk onderdak bieden aan maximaal 100 vluchtelingen en ongeveer 60 woningzoekenden uit de eigen gemeente of directe omgeving.

Door het aanhoudend oorlogsgeweld in Oekraïne groeit het aantal vluchtelingen in Nederland nog steeds. De veiligheidsregio’s en gemeenten zijn gevraagd zich in te zetten voor het creëren van nog eens 25.000 noodopvangplaatsen, bonvenop de 50.000 eerder gevraagde noodopvangplaatsen.

De gemeente Mook en Middelaar verkent momenteel 5 locaties waar het eventueel mogelijk is om tijdelijke wooneenheden te realiseren. Hierbij gaat het om de volgende locaties:

- een locatie van Mooiland, perceel aan Fuikstraat nabij hoek Dorpsstraat / Fuikstraat te Middelaar;

- de locatie van het recreatiepark Meeussen, op het perceel achter Meeussen aan de Broekweg te Plasmolen;

- de locatie van het voormalige Chinees restaurant aan de Rijksweg in Plasmolen;

- de locatie van het voormalige Groene Kruisgebouw aan de Groesbeekseweg in Mook;

- een perceel aan de Bovensteweg, tegenover het sportpark ' De Maasvallei' van Eendracht ’30 te Mook.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel