Ankeiler: De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt middelen beschikbaar voor het opstellen van een kerkenvisie binnen gemeenten.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt middelen beschikbaar voor het opstellen van een kerkenvisie binnen gemeenten. Het doel hiervan is het behoud van kerkgebouwen, monumentaal en niet-monumentaal. Alle kerkgebouwen dienen in samenhang te worden gezien.

De gemeenten Mook en Middelaar en Gennep nemen samen het initiatief om een dialoog met de kerkgenootschappen te starten en samen de toekomst te verkennen.

De gemeenten Mook en Middelaar en Gennep kennen een overwegend Rooms-Katholiek kerkenlandschap. In beide gemeenten is er een samenwerkingsverband actief tussen de parochies Ven-Zelderheide, Ottersum, Milsbeek, Middelaar, Mook, Molenhoek (VOMMMM).

Het Gelders Genootschap zal namens beide gemeenten, en in samenwerking met eigenaren, bewoners en betrokkenen, deze Kerkenvisie opstellen. Het traject start in de tweede helft van 2022. Om een beeld te krijgen van wat er speelt in en rondom de kerken en parochies zal het Gelders Genootschap na het startoverleg in augustus, contact opnemen met de kerkbesturen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel