Ankeiler: De Limburgse vervoerder Arriva kampt met personeelstekorten en een hoog ziekteverzuim waardoor busdiensten kunnen uitvallen.

De Limburgse vervoerder Arriva kampt met personeelstekorten en een hoog ziekteverzuim waardoor busdiensten kunnen uitvallen. In overleg met de Provincie is besloten om over te gaan op de zogenaamde voorjaarsdienstregeling.

Gedeputeerde Maarten van Gaans-Gijbel laat in een brief aan de Provinciale Staten weten dat de coronapandemie de afgelopen 2 jaar veel flexibiliteit heeft gevraagd van het personeel van Arriva. In eerste instantie had dit geen gevolgen voor de dienstregeling, maar nu is de dienstregeling niet meer te handhaven. In de afgelopen weken kwam het al beperkt voor dat busdiensten last-minute uitvielen.

Arriva is druk bezig met het werven van nieuw personeel, onder andere buschauffeurs en treinmachinisten. Door de krapte op de arbeidsmarkt is het vinden van nieuw personeel lastig, aldus de gedeputeerde.

Arriva vraagt vooral de schoollieren van de examenklassen extra goed te kijken vooraf of de betreffende busdienst op het gewenste tijdstip wel rijdt. Voor het treinvervoer verzorgt door Arriva (onder andere de Maaslijn) gelden nog geen personeelstekorten. De treindienst rijdt hierdoor volgens planning.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel